Coaching, kineziológia nőknek, anyáknak

Anyalélekegyensúly

Anyalélekegyensúly

Karácsonykor ajándékozz az 5 szeretetnyelv szerint

Minek örülne igazán a másik?

2019. december 12. - Anyalélekegyensúly

Mi a másik szeretetnyelve? Szerezz örömöt neki ez alapján!

new-years-eve-3895511_1920.jpgKarácsonyt a szeretet ünnepének is szoktuk nevezni. Azért, mert ilyenkor jobban megnyílunk a másik felé, kinyitjuk a szívünket a szeretet befogadására és adására és valamivel kedveskedünk a szeretteinknek, megajándékozzuk egymást. Azért, hogy az ajándék szívből jövő legyen, és tényleg örüljön neki a másik is, érdemes megfigyelni, hogy mi az, ami az ő személyiségét jellemzi. A szeretetnyelvekről már írtam előző bejegyzéseimben, ahol tesztelhetitek, hogy mi a másik szeretetnyelve (Hogyan tudod feltölteni gyermeked szeretettankját?, Hogyan szeressünk, hogy azt a másik is érezze?), most viszont arra szeretnék kitérni, hogyha jobban megfigyeljük egymást akkor, olyannal ajándékozhatjuk meg a másikat, amit igazán értékelni fog. Ugyanis mindenki másnak örül. Ha a szeretetnyelve alapján ajándékozzuk meg az illetőt, vagy tényleg személyre szóló ajándékot adunk neki, akkor érzi igazán, hogy szeretve van. Nézzük végig, hogy milyen szeretetnyelvek alapján ajándékozhatunk:

Minőségi idő: Egy veled együtt töltött élmény jelenti számára a legkedvesebb ajándékot. Megajándékozhatod egy színházjeggyel, egy kirándulással, egy kávézással, vagy egy általad készített vacsorával, egy kézműves workshoppal, tanfolyammal vagy bármilyen olyan élménnyel, amit együtt tudtok kivitelezni.

Elismerő szavak: Mindenki számára fontos az elismerés, ám vannak, akik kifejezetten ezen szeretetnyelv kifejezése által érzik, hogy szeretik őket. Nekik a legjobb ajándék az lehet, hogy, ha leírod azt, hogy mit szeretsz legjobban a másikban, mi az, ami miatt felnézel rá, mit köszönhetsz neki. Ezeket az elismerő szavakat, bátorító idézeteket tedd bele egy dobozba, vagy üvegbe, meglátod, a hatás nem marad el! :)

Szívességek: Akiknek ez a szeretetnyelve, rengeteget jelent nekik, ha segítséget kap, vagy megkönnyíted hétköznapjait. Nekik gyárthatsz kupont, melyre ráírod, hogy miben tudsz neki segítségére lenni. Lehet az egy ebéd meghívás, vagy egy gyerekvigyázás, takarítás, bevásárlás, vagy segíthetsz elkészíteni a karácsonyi süteményt, segíthetsz az előkészületekben is. 

Testi érintés: Közös tánctanfolyam, masszázs bérlet, vagy általad gyártott kupon, amit ölelésekre, csókokra, simogatásra, kényeztetésre válthat be. :)

Ajándékozás: Ő leginkább egy tárgynak örül a legjobban, egy kézzelfogható dolognak. Nem az érték a lényeg, inkább az, hogy az ő személyiségéhez, gondolkodásához leginkább illő legyen. Legyen az könyv, de lehet valami kézzel készített gasztro különlegesség, dísztárgy.

A kézzel készített ajándékba benne van szívünk, lelkünk

jam-1106592_1920.jpgAz ajándékozás nálunk mindig meglepetésként történik. Tehát nem beszéljük meg előre, hogy mit szeretne a másik, hanem az év során, vagy a karácsony előtti időszakban még jobban figyeljük a másikat, hogy mire vágyik, minek örülne, mi az, ami a személyiségéhez, szeretetnyelvéhez a legközelebb álló ajándék. Ha tudom, hogy most a környezetvédelem foglalkoztatja a legjobban, akkor olyan ajándékot készítek neki. Pl. Tavaly varrtam textil szatyrokat, táskákat. De csináltunk már kötényt is a gyerekek kéznyomával, szódabikarbónás karácsonyfa díszt, méhviaszos ajakápolót, fürdősót is. Aki az édességet, gasztro ajándékot szereti, annak különleges süteményt, mézeskalácsot, karamellt, olajban eltett sajtot, fűszerolajt, forralt boros tasakot csináltam. Aki a dísztárgyakat, gyertyákat, karácsonyi hangulatot szereti jobban, annak karácsonyi asztali dekorációt, dekupásos ékszeres dobozt, fényképes naptárat készítettem. Illetve mindenki kapott a kislányunk és általunk készített képeslapot, amin a kezével egy angyalkát formáz meg. Ebbe egy szép karácsonyi idézetet választottunk, mellé pedig egy fényképet tettünk bele magunkról. Ezen az oldalon több inspirációt találtok: https://anapfenyillata.cafeblog.hu/2015/12/11/21-kreativ-kez-es-labnyomat-otlet/ Az idei ajándékok egy részét szintén kézzel készítettem, de azt majd karácsony után osztom meg veletek, ha érdekel Titeket, mert nem szeretném lelőni a meglepetést. :) Annyit elárulok, hogy ez is a környezettudatosság témájához kapcsolódik. :) Személy szerint én nagyon szeretek valami kézzel készített ajándékot adni karácsonyra, azért, mert, amíg készítem, addig arra az illetőre gondolok.

Ti is szerettek kézzel készült ajándékot adni? Szívesen fogadok bármilyen új ötletet! :)

Ezek a fenti ötletek akkor is jók, ha megvettetek már egy fő ajándékot, aminek szerintetek örül a másik, amire régóta vágyott és kiegészítésképpen gondoltok rá ilyen formában is. Vagy az ünnepek alatt kifejezitek ez alapján is a szereteteteket felé. Azért, hogy az ajándékozás ne csak a mennyiségről és a minél nagyobb értékről szóljon, hanem tényleg a másikra való odafigyelésről, szeretetről. 

Ha még az ajándékokon gondolkodsz, vagy elhatároztad, hogy innentől kezdve több időt fordítasz magadra, fejlődésedre, szeretnéd jobban megismerni önmagadat, működésedet, illetve jobban megismerni szeretteid szeretetnyelvét, ajánlom figyelmedbe a SELF-COACHING ÖNISMERETI TANFOLYAMOT. Ezt a tanfolyamot otthonról, kényelmesen, saját időbeosztásod szerint tudod elvégezni, közben fejlődsz, kikapcsolódsz és minőségi időt szánsz magadra. A BOLDOG, KIEGYESÚLYOZOTT NŐ munkafüzet tartalmaz karácsonyi tervezőket, mely megkönnyíti a szervezést. Ha a karácsonyi forgatagban egy kis kikapcsolódásra vágysz, fellapozhatod ezt a rész, rengeteg relaxációt segítő technikát, feladatot, színezőt talász benne. Ha kommunikációdra, érdekérvényesítésedre szeretnél nagyobb hangsúlyt fektetni (ami elkel ezen időszak alatt :) ), erről rengeteg hasznos információt, feladatot találsz a kommunikáció fejezet alatt. Hiszen a karácsony a szeretetről szól! Ajándékozz Te is szeretetet, minőségi időt magadnak, családtagjaidnak, barátaidnak, vagy kérd a fa alá, mert ajándékként is tökéletes! Az http://www.anyalelekegyensuly.hu/tanfolyam.html honlapomon nézd meg a részleteket.

Kövess az Anyalélekegyensúly Facebook oldalamon, hogy minden friss bejegyzésemet lásd! Kattints az alábbi ikonra: 

768px-facebook_home_logo_old_svg.png

 

 

Lépj be Nőilélekegyensúly csoportomba, ahol rengeteg hasznos, fejlődés érdekét szolgáló tartalmat teszek közzé, itt indulnak a kihívások, itt tudunk beszélgetni egymással. Csatlakozz, hogy Te is kiegyensúlyozott nő legyél! 

Kattints:

facebookgroup.jpg

 

  

Előző cikkeimből ez is érdekelhet: 

Hogyan legyen boldog, stresszmentes karácsonyunk?

Amit az advent első gyertyagyújtásáról tudni érdemes

Testi-lelki egyensúly titka

Hogyan szokjunk le a rágódásról, összehasonlításról?

Hogyan hat a pozitív gondolkodás boldogságunkra?

Hogyan hat a hála boldogságunkra?

Hogyan tudunk igazán boldogok lenni?

8 jó tanács a bölcsőde, óvoda kezdéshez

5 tipp a kikapcsolódáshoz

Hogyan legyen szuper nyaralásunk gyerekkel? – 5 jó tanács+ ajándék letölthető pakolós lista

Hogyan tudod feltölteni gyermeked szeretettankját?

Hogyan szeressünk, hogy azt a másik is érezze?

Mobilok töltőn, anyuka töltődik

Miben is segít egy anyacoach? 

Hogyan és miért lettem Anyacoach?

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyalelekegyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr8215341000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása