Coaching, kineziológia nőknek, anyáknak

Anyalélekegyensúly

Anyalélekegyensúly

Hogyan legyen boldog, stresszmentes karácsonyunk?

2019. december 05. - Anyalélekegyensúly

Karácsonyi érzés

church-648430_1920.jpgIsmét elérkezett az adventi időszak, már sok helyen karácsonyi díszbe borulnak a házak, a fák, meggyújtottuk az első adventi gyertyát, és kezd elfogni minket az igazi karácsonyi érzés…Milyen is ez az érzés? Fel tudnád idézni, hogy Neked melyik volt az egyik legszebb karácsonyod? Mitől volt szép az a nap? Mit éreztél akkor? Kik vettek körül? Én, ha a karácsonyra gondolok, mindig egy meleg, szeretetteljes érzés járja át a szívem. Magam előtt látom a szeretteim boldog arcát, érzem a fenyő gyanta illatát, hallom a háttérben szóló karácsonyi zenét. Ugye milyen jó lenne, ha így telne minden karácsony? Békésen, stresszmentesen? Hogyan lehet mindezt kivitelezni? Bevallom, nekem is volt már olyan karácsonyom, amikor túlvállaltam magam, és 24-én délelőtt még javában főztem, sütöttem a konyhában. Akkor döntöttem el, hogy ez volt az utolsó ilyen. Nem akartam, hogy ez a meghitt nap is a megfelelésekről az elvárásokról szóljon.

Mitől lesz szép a karácsony?

christmas-2971961_1920.jpgHiszen csak akkor lehet boldog a karácsony, ha tökéletesre sikerült a kuglóf a bejgli, vagy bármelyik karácsonyi sütemény? Ha a karácsonyfa szép tömött, formás, nem girbegurba, foghíjas? Ha 10 féle különleges karácsonyi fogás kerül az asztalra? Ha mindenkinek több 10 ezer forint értékben vettünk ajándékot? Vajon tényleg ez a legfontosabb? Tényleg erre emlékszünk majd 10- 20 év múlva? Nem, szerintem egyáltalán nem, és nem is erről kellene, hogy szóljon a karácsony! Akkor rájöttem, hogy lehet ezt máshogy is. Előre megszervezve, együtt kivitelezve, békésen, nem kapkodva és csak egyszerűen. Tavaly például a browniból somlói galuska lett, mert az állítólagos „elronthatatlan” recept szerint mégsem lett olyan tökéletes..:) A fát együtt díszítettük fel, békésen, boldogan 23-án, és attól volt szép, hogy olyan kis formátlan és foghíjas volt….:) A levest már előtte nap elkészítettem, így csak 24-én a hal került be a sütőbe és mi közben vígan játszottunk, boldogan töltöttük el egymással az időt. Az ajándékok pedig? Legtöbbet előtte hetekben kézzel készítettük, és ennek örültek a legjobban a nagyszülők is. Mi lenne, ha ebben az évben félre tennénk az elvárásainkat és nem csak beesnénk szenteste a fa alá, hanem tényleg örömmel telve, boldogan telnének a karácsonyi ünnepek? Hogy mi kell ehhez? Egy jó tervezés, időbeosztás, delegálás, ráhangolódás….hiszen a karácsonyi hangulatot Te teremted magadnak! Hajlamosak vagyunk ugyanis a boldogságunkat feltételekhez kötni a karácsonnyal kapcsolatban is. Pedig, hogy mihez kötjük boldogságunkat, tényleg csak rajtunk áll, hogy milyen szemlélettel vagyunk.

5 tipp a stresszmentes karácsonyhoz

  1. Teendő lista

Már most írd össze, hogy milyen teendőid lesznek, mi jut eszedbe az ünnepi készülődés kapcsán? Kinek, milyen karácsonyi ajándékot szeretnél, kezd el ezek beszerzését, elkészítését. Gondold át, hogy mi kell ahhoz, hogy ünnepi hangulatod legyen? 

  1. Ne ess túlzásokba!

Nem az a lényeg, hogy minél több különlegesebbnél különlegesebb fogás legyen az ünnepi asztalon, hanem az, hogy olyan, amit a többiek is szeretnek és örömmel fogyasztják el! Egyszerűsíts, ne vállald túl magad! 

  1. Kérj segítséget!

Vannak olyan dolgok, amit a párod is biztosan el tud intézni, vagy tudsz segítséget kérni pl. a fa beszerzését illetőleg, vagy egy bevásárló listával a bevásárlást. :) Ne egymagad csinálj mindent!

  1. Tervezés, időzítés

Tervezd meg, időzítsd, hogy mit, mikor fogsz elvégezni, mikor fogsz kitakarítani, bevásárolni, megsütni….stb. Írd be a naptáradba ezeket, hogy mindig tudd, mikor, mi következik. Így nem felejtesz majd el semmit!

  1. Éld meg ezt az örömteli időszakot!

A készülődés ne arról szóljon, hogy „jaj, de jó, végre már ezen is túl vagyok, ezt is elintéztem”, ugyanis az ünnep lényege, hogy együtt legyünk szeretteinkkel, hogy együtt készítsük a karácsonyi süteményt, a kézzel készíthető ajándékokat, hogy táncoljunk a karácsonyi zenékre és, hogy az adventi időszakban hangolódjunk a karácsony meghitt hangulatára.

book-1667826_1920.jpgAhhoz pedig, hogy mindent jól meg tudjunk szervezni, elérni a kitűzött céljainkat, megfelelően kommunikáljuk érzéseinket és megismerjük önmagunkat, illetve szeretteid szeretetnyelvét, ajánlom figyelmetekbe a SELF-COACHING ÖNISMERETI TANFOLYAMOT, amit otthonról, kényelmesen, saját időbeosztásod szerint tudsz elvégezni, közben fejlődsz, kikapcsolódsz és minőségi időt szánsz magadra. A BOLDOG, KIEGYESÚLYOZOTT NŐ munkafüzet tartalmaz karácsonyi tervezőket, mely megkönnyíti a szervezést. Ha a karácsonyi forgatagban egy kis kikapcsolódásra vágysz, fellapozhatod ezt a rész, rengeteg relaxációt segítő technikát, feladatot, színezőt talász benne. Ha kommunikációdra, érdekérvényesítésedre szeretnél nagyobb hangsúlyt fektetni (ami elkel ezen időszak alatt :) ), erről rengeteg hasznos információt, feladatot találsz a kommunikáció fejezet alatt. Hiszen a karácsony a szeretetről szól! Ajándékozz Te is szeretetet, minőségi időt magadnak, családtagjaidnak, barátaidnak, vagy kérd a fa alá, mert ajándékként is tökéletes! Kattints a képre és nézd meg a részleteket:

borito2javitottuj.jpg

 

 

 

 

 

Kövess az Anyalélekegyensúly Facebook oldalamon, hogy minden friss bejegyzésemet lásd! Kattints az alábbi ikonra: 

768px-facebook_home_logo_old_svg.png

 

 

Lépj be Nőilélekegyensúly csoportomba, ahol rengeteg hasznos, fejlődés érdekét szolgáló tartalmat teszek közzé, itt indulnak a kihívások, itt tudunk beszélgetni egymással. Csatlakozz, hogy Te is kiegyensúlyozott nő legyél! 

Kattints:

facebookgroup.jpg

 

  

Előző cikkeimből ez is érdekelhet: 

Amit az advent első gyertyagyújtásáról tudni érdemes

Testi-lelki egyensúly titka

Hogyan szokjunk le a rágódásról, összehasonlításról?

Hogyan hat a pozitív gondolkodás boldogságunkra?

Hogyan hat a hála boldogságunkra?

Hogyan tudunk igazán boldogok lenni?

8 jó tanács a bölcsőde, óvoda kezdéshez

5 tipp a kikapcsolódáshoz

Hogyan legyen szuper nyaralásunk gyerekkel? – 5 jó tanács+ ajándék letölthető pakolós lista

Hogyan tudod feltölteni gyermeked szeretettankját?

Hogyan szeressünk, hogy azt a másik is érezze?

Mobilok töltőn, anyuka töltődik

Miben is segít egy anyacoach? 

Hogyan és miért lettem Anyacoach?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyalelekegyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr5315330680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása