Coaching, kineziológia nőknek, anyáknak

Anyalélekegyensúly

Anyalélekegyensúly

Testi-lelki egyensúly titka

5. rész

2019. október 02. - Anyalélekegyensúly

Ép testben ép lélek vagy ép lélek által ép test? 

horizontal-2071307_1920.jpgAz egészséges életmódra manapság egy egész iparág épült. Fontos is, hogy megfelelőképpen ápoljuk, óvjuk testünket. Egészségesen táplálkozunk, jó minőségű vitaminokat szedünk, többször eljárunk sportolni? Testünk szempontjából ezek igen fontosak, de a lelkünk is mindemellett rendben van? Úgy gondolom, hogy a testünk megóvása, ápolása mellett a nagyobb hangsúly azon kell, hogy legyen, hogy milyen érzések vannak bennünk. A testünk sejtjei ugyanis érzékelik gondolataink rezgéseit, és ennek megfelelően reagálnak, működnek. Ha valami miatt sokáig fájdalmat érzünk, egy idő után a testünk is megtelik ennek a rezgésével, és fizikai fájdalommal fog reagálni, mivel egy bizonyos mennyiség után a szervezet szabadulni szeretne attól, ami nem jó számára, és ezt megmutatni nekünk, hogy változtathassunk. Akkor érezzük jól magunkat, ha testünk és lelkünk is megfelelő törődéshez jut, hiszen így egymást kiegyensúlyozzák, és teljes egységben tudnak működni. Tehát a testünket természetesen ápolni, óvni kell, gondoskodni róla, de a lélekből indul sok minden, így annak a rendbe tétele a legelső szempont.

Jóga- ötvözi a testi-lelki egyensúlyt

yoga-3426151_1920.jpgKicsit részlehajló leszek a jóga mozgásforma felé, mivel én is hatha jógaoktatóként tanulok, hogy a testi-lelki egyensúly még tökéletesebb elsajátításán, majd átadásán dolgozzak. Ezért szeretném bemutatni a jótékony hatását. A jóga segítségével harmóniát teremthetünk a testünk és lelkünk között.A jógagyakorlatok elvégzésével beindul egy természetes öngyógyító folyamat, mely a teljes egész regenerálódásához szükséges. A szervezet egészségesebb lesz, megnő a koncentrálóképességünk, teherbírásunk, kiegyensúlyozottabbá válunk. A jóga gyakorlatok során magunkra figyelünk.  Már ez önmagában beindít egy önismereti folyamatot, de a gyakorlatok feszültségoldó hatása mellett az izmaid is kilazulnak, és energiával töltöd meg a testedet, a lelkedet is. Ahogyan az ászanák (jógapózok) a csakrákat energizálják, úgy oldjuk fel az ahhoz tartozó szervek betegségeit, bennünk felmerülő lelki blokkokat is. A csakrákon keresztül áramlik az energia egész testünkben. Ha ez az energia nem tud akadálytalanul áramolni a testünkben, akkor a csakráknál blokkok keletkeznek, és negatív irányba befolyásolják mind a lelki, mind a testi állapotunkat. Csakráink akkor működnek legjobban, ha foglalkozunk velük. Az egyes csakráknál jelentkező problémák a hozzá tartozó szervek vagy életterületek nem jó működését is jelzik. A gondolataink hatással vannak a csakrák energiáinak egyensúlyára. A keletkezett energiablokkokat több fajta módon oldhatjuk fel és hozhatjuk egyensúlyba a test energiaáramlását. Egy energetikai probléma megoldása mindenképpen a csakrák tisztításával energiaáramlás helyreállításával kezdődik. Amint a sérült csakra működése helyreáll, kialakul a megfelelő áramlás. A csakratisztítás elsődleges feladata, hogy a érzéseket és a gondolatokat,  melyek az elzáródást okozták felszínre hozzák, amit magunkban fel kell oldanunk. A blokkok leggyakrabban régi traumák, félelmek, szorongás, stressz helyzetek, bánat, konfliktusok vagy régóta fennálló negatív érzelmi vagy gondolati minták miatt alakulnak ki. Ezeknek feloldása, kibeszélése által tudod helyrehozni az egyensúlyt a lelkedben, ami kihatással van a testedre is. Ezen tudsz dolgozni velem, coaching beszélgetések alkalmával vagy fejlesztheted magad, ha belépsz a  Nőilélekegyensúly Facebook csoportomba, ahol október 7-től egy BOLDOG,KIEGENSÚLYOZOTT NŐ LESZEK kihívásban is részt vehetsz! 

Az igazi jóga nem a testet formálja, hanem az életed. A jógát nem elvégezni kell, hanem élni. A jógát nem az érdekli, milyen vagy, hanem azzal törődik, milyen lehetsz. A jóga egy hatalmas és mélységes célt tűzött ki, és ezért lehet valódi jógának hívni, mely a lényeget testesíti meg.
/Aadil Palkhivala/

A csakrák megjelenése lelki szinten

chakras-310119_1280.pngLegfőbb jellemzője a 7 csakrának:

  1. Gyökércsakra: A gyökércsakra a hátgerinc alsó végénél, a farokcsontnál helyezkedik el. Ez az központ felelős a biztonságérzetünkért, a fizikai erőnlétünkért.
  2. Szakrális csakra: A 2. csakra a nemi szerveknél található, és ez határozza meg a társas kapcsolatokhoz, az alap érzelmekhez (düh, harag, szenvedély) és a vágyakhoz fűződő viszonyunkat, beleértve a szexuális vágyat is. A gyökércsakrával együtt ehhez a csakrához kapcsolódnak a szexuális örömeink és problémáink.
  3. Napfonat csakra: A 3. csakra a köldökünk környékén, a gyomorszáj alatt helyezkedik el. Ez a belső erőnk, önbizalmunk központja. Ha ez a terület alulműködik, akkor lehetnek problémáink az önérvényesítéssel. Félénkek, szégyellősek lehetünk. 
  4. Szív csakra: A 4. csakra a szív tájékán, a mellkas közepén helyezkedik el. Ez a testünk energetikai központja. A szeretet és a másokhoz való önzetlen odafordulás, a megbocsátás, a gondoskodás kapcsolódik hozzá. 
  5. Torok csakra: Az 5. csakra a torkunkhoz helyezhető, a beszéd, kommunikáció, tanulás, kreativitás tartozik hozzá.
  6. Harmadik szem:A 6. csakra a homlok közepén, a két szem közötti területen helyezkedik el. A bölcsesség, az intuíció, a lelki érettség és a felelősségvállalás kapcsolódik ide. Ez a központ vezérli a koncentrációt.
  7. Korona csakra: A 7. csakra a fejtető közepén helyezkedik el. Ez a spirituálissal való kapcsolatunk központja.

Csakráink állapotát, vagyis egész energiaszintünket jelentősen javíthatjuk az egyes csakrákra ható jógagyakorlatokkal, valamint úgy, hogy meditációt végzünk az adott csakra mantrájával, vagy vizualizáljuk annak színét. Ismerjétek meg Ti is a jóga jótékony hatását, koncentráljatok magatokra és oldjátok testi-lelki szinten magatokat! :)

Szeretettel ajánlom 2019. október 5-én a Budapesten megrendezésre kerülő Női Jógakonferenciát, ahol testet-lelket feltöltő ismeretekkel gazdagodhattok! :) Részt vehettek több jógaórán, és érdekes előadásokat hallgathattok meg, ami mind hozzájárul testünk, lelkünk egészségéhez. Az alábbi ikonra kattintva több információt tudhattok meg az eseményről:

logo.jpg

 

 

Lépj be Nőilélekegyensúly csoportomba, ahol rengeteg hasznos, fejlődés érdekét szolgáló tartalmat teszek közzé, itt indulnak a kihívások, itt tudunk beszélgetni egymással. Csatlakozz, hogy Te is kiegyensúlyozott nő legyél! 

Kattints:

facebookgroup.jpg

 

 

Kövess az Anyalélekegyensúly Facebook oldalamon, hogy minden friss bejegyzésemet lásd! Kattints az alábbi ikonra: 

768px-facebook_home_logo_old_svg.png

 

 

Előző cikkeimből ez is érdekelhet: 

Hogyan szokjunk le a rágódásról, összehasonlításról?

Hogyan hat a pozitív gondolkodás boldogságunkra?

Hogyan hat a hála boldogságunkra?

Hogyan tudunk igazán boldogok lenni?

8 jó tanács a bölcsőde, óvoda kezdéshez

5 tipp a kikapcsolódáshoz

Hogyan legyen szuper nyaralásunk gyerekkel? – 5 jó tanács+ ajándék letölthető pakolós lista

Hogyan tudod feltölteni gyermeked szeretettankját?

Hogyan szeressünk, hogy azt a másik is érezze?

Mobilok töltőn, anyuka töltődik

Miben is segít egy anyacoach? 

Hogyan és miért lettem Anyacoach?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyalelekegyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr2615184036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása