Coaching, kineziológia nőknek, anyáknak

Anyalélekegyensúly

Anyalélekegyensúly

5 tipp a kikapcsolódáshoz

2019. augusztus 01. - Anyalélekegyensúly

1.Menjünk a szabadba!

woman-3602245_1920.jpgMenjünk a szabadba, mozogjunk, kiránduljunk, sétáljunk! A gyerekek szeretik felfedezni a körülöttük lévő természetet, szeretnek szaladgálni. A szabad levegőn ők is jobban érzik magukat, és jobban le is fáradnak, így este könnyebb lesz az elalvás is. :) Ne riasszon vissza a borús idő se, mert melyik gyerek ne szeretne pocsolyába ugrálni, vagy sarazni? :) Főleg, egy nyári, hűsítő zápor után mindenkinek jó érzés kint pancsolni kicsit.  

   

2.Mozogjunk!

people-2592247_1920.jpgTudományos tény, hogy aki rendszeresen sportol, jobban bírja a stresszt. Úgyhogy gyerünk, sportoljunk! Menjünk el futni, sportoljunk a szabadban, jógázzunk, üljünk fel egy biciklire, ússzunk, vagy tornázzunk egy vidóra. Számos variáció létezik. Keress olyan időpontot, amikor Apa is otthon van, vagy valaki, aki tud vigyázni a gyerekre, vagy, ha a kicsi alszik, akkor az idő alatt is mozoghatunk. Heti 2-3-szori sport hozzájárul ahhoz is, hogy könnyebben vezessük le a feszültséget, türelmesebbek legyünk és hát a türelem jócskán kell a gyerekneveléshez.  :) 


3.Igyunk gyógyteát!

tee-1685847_1920.jpgKészíts egy csésze citromfű, vagy levendula teát, vagy akár a kettő kombinációját, és kortyogalsd el a feszült helyzetben, vagy lefekvés előtt. Ezek a gyógynövények nyugtató hatással bírnak, ami jól jön a zajos hétköznapokban. A citromfű az egyik legrégebb óta ismert gyógynövény. Csökkenti a feszültséget, oldja a nyugtalanságot, a kellemetlen érzéseket, valamint a fejfájást. A stresszoldásban pedig leginkább ismert gyógynövény a levendula. Több formában alkalmazhatjuk, illóolaj, tea, fürdősó és a szárított levendula is népszerű. A főzetéből készült tea nyugtatóan hat a központi idegrendszerre. Fogyasztásával csökkenthetjük a feszültség következtében kialakult izomfájdalmakat. 

4.Relaxáljunk, meditáljunk!

young-woman-2194044_1920.jpgPróbálj meg minden nap pár percet arra fordítani, hogy meditálj egy kicsit. Este elalvás előtt, tegyél be valami halk, lágy zenét, feküdj hanyatt, hunyd be a szemedet és lazítsd el a testedet a fejed tetejétől a lábad végéig. Lélegezz mélyeket! Gondold végig a napod, hogy mi volt benne jó, miért lehetsz hálás!? Így lenyugtatod az elméd, könnyebben el tudsz aludni. Ha néha van rá alkalmad, egy kényeztető esti fürdő, egy kis levendulaolajjal relaxál, ellazít, stresszoldó hatása van. 

  

5.Szánjunk időt magunkra!

reading-3415988_1920.jpgMinden nap szánj magadra legalább 10-15 perc feltöltődési időt, amikor olyat csinálsz, amit szeretsz. Legyen az akár egy telefonbeszélgetés a barátnőddel, vagy egy kedvenc zeneszámra táncolás, vagy egy cikk elolvasása, vagy bármi, ami után feltöltve érzed magad! Tervezzétek meg a férjeddel, hogy minden héten lehessen 1-2 órád, amikor „kimenőre” mész, amikor feltöltöd az energiaraktáraid.

 

 

Előző cikkeimből ez is érdekelhet: 

 

Hogyan legyen szuper nyaralásunk gyerekkel? – 5 jó tanács+ ajándék letölthető pakolós lista

Hogyan tudod feltölteni gyermeked szeretettankját?

Hogyan szeressünk, hogy azt a másik is érezze?

Mobilok töltőn, anyuka töltődik

Miben is segít egy anyacoach? 

Hogyan és miért lettem Anyacoach?

Kövess az Anyalélekegyensúly Facebook oldalamon, hogy minden friss bejegyzésemet lásd!

Kattints az alábbi ikonra: 

768px-facebook_home_logo_old_svg.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyalelekegyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr5414970616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása