Coaching, kineziológia nőknek, anyáknak

Anyalélekegyensúly

Anyalélekegyensúly

Hogyan hat a hála boldogságunkra?

2. rész

2019. szeptember 11. - Anyalélekegyensúly

A hála ereje

worshipping-god-2101347_1920.jpgElőző cikkemben, melynek címe: Hogyan tudunk igazán boldogok lenni? felsoroltam, hogy milyen gyakorlatokat tudunk beépíteni az életünkbe, hogy az boldogabb legyen. Elsőként a hálával fogunk foglalkozni.  A hála a szeretet gyökere az egyik legértékesebb dolog, amit ember birtokolhat. A hála minden negatív érzést felülír, egy olyan pozitív energia, ami eltörli a rossz dolgokat, a bennünk lévő félelmeket. Emlékszel arra az érzésre, amikor egy olyan dolog történt az életedben, amiért igazán hálás voltál, hogy elérted? Hogy érezted akkor magad? Én, amikor felidézek egy-egy ilyen pillanatot, akkor annyira szabadnak, könnyűnek érzem magam, mintha lebegnék a föld felett. Érezted már Te is ezt az érzést? Ugyanis, ha jó dolgok történnek velünk, fizikailag is könnyebbnek érezzük magunkat, mintha a lelkünk szárnyalna bennünk, ám, ha gondok gyötörnek, (szokták is mondani, hogy nyomják a vállunkat), akkor nehezebbnek érezzük magunkat, mintha a szívünk súlya húzna lefelé. Ha a hála érzése annyire jó, miért szorul mégis háttérbe?

A hála kulcsfontosságú álmaid elérésében-hála azért, amink van, és amit a jövő hoz. Ez az első lépés a pozitív gondolkodás felé, „a világgal minden rendben van” érzése, ami lehetővé teszi, hogy fogadni tudjuk az Univerzum áldásait./G.M. Rao/

Tudunk-e hálásak lenni?

religion-3443282_1920.jpgSokan csak akkor vagyunk hálásak, ha valami baj történik velünk, akkor vesszük észre, hogy mennyi mindenért hálásak lehetünk. Kezdve attól, hogy egyáltalán megszülettünk, vannak érzéseink, egészségesek vagyunk, hogy van, aki szeret, akit szerethetünk, van mit ennünk, van hol laknunk, van munkánk…stb. Gondoljunk bele, hogy hányszor vesszük ezt az életünkben alap dolognak és hányszor köszönjük meg? Ha holnap csak azzal ébrednénk fel, amiért ma hálát, köszönetet adtunk, mi az, ami megmaradna? Elgondolkodtató, ugye? Nézzünk meg 2 hozzáállást, ahogy kezelhetünk egy történést. Egy boldogtalan emberrel, ha valami negatív történik, egyből ezt mondja: „Milyen szerencsétlen vagyok!” Aki sokszor gyakorolja a hálát, elégedett az életével és boldog, ezt gondolja végig: „Mit tanulhatok ebből a helyzetből?” Sokszor magunkban gerjesztjük a feszültséget, és meg sem történt dolgokról fantáziálunk. Aztán azt veszünk észre, hogy már ott tartunk, hogy magunkkal veszekszünk. Ha találni akarunk egy okot, amiért feszültek lehetünk, fogunk is. Viszont ez a negatív hozzáállás bevonzza a problémákat, és környezetünkre is ráragasztjuk. Ezáltal sorompót állítunk a változásnak, annak, hogy jó is történjen az életünkben. Mi lenne, ha inkább a jót keresnénk a rossz helyett? Mennyire megváltozna a környezetünk, és a világ is körülöttünk! Sokszor nem olyannak látjuk az életünket, mint amilyen valójában, hanem sokkal rosszabbnak. Igen, vannak nehezebb pillanatok, de gondoljunk csak bele, ha ezek nem lennének, akkor mi sem fejlődnénk! Lehet, hogy pont annak, ami abban a pillanatban rossznak vélt esemény megtörténik velünk, később annak az eredményeként létrejön egy életmódváltás, ami boldogabb életet hozhat. Tehát a figyelem fókuszát áttesszük arra, hogy mi az a plusz hozadék, ami abban a helyzetben velünk történik. Persze, van, hogy nem tudunk azonnal úgy reagálni egyes pillanatokra, hogy az pozitív kimenetelű legyen, nyilván a veszteséget is meg kell élni, ki kell engedni magunkból a fájdalmat is! Viszont, ha minden nap gyakoroljuk a hálát, akkor megfigyelhetjük egy idő után magunkon, hogy már egyes helyzetek, amik régen felhúztak, már nem tudnak ránk negatív hatással lenni.

Amikor leteszel egy nagyon nagy „csomagot”, szemléld meg kívülről, légy hálás, hogy megtapasztalhattad, és tanulhattál általa. Aztán hagyd ott, ahol letetted, és indulj tovább. Egyenesebb testtel, könnyebb légzéssel haladhatsz tovább az utadon. Ne feledd, hogy ha legközelebb egy ilyen teher állja az utadat, már nem kell felvenned, csak kikerülve tovább haladnod. (Rási András)

Miért jó, ha hálásak vagyunk? (6 pozitív hatás)

1. Pozitív gondolatokat ébreszt bennünk

A hála gyakorlása által olyan boldogsághormonok szabadulnak fel bennünk, ami jó érzéssel tölt el. A hála és így a pozitív gondolkodás által magunkhoz vonzzuk a jó dolgokat, minél hálásabbak vagyunk, annál több jó történik az életünkben. Amikor hálát adunk valamiért, akkor tudatosítjuk életünkben a jó dolgokat, történéseket. A negatív gondolatokat átfordítja pozitív, bátorító gondolatokká. Megerősít mindeket abban, hogy mi a legfontosabb az életünkben.

2. Javítja az önbizalmat, közérzetünket

A hálás gondolkodás segít feloldani a feszültséget, gyógyító energiát teremt bennünk, megerősíti önbecsülésünk. Amikor tudatosítjuk, hogy mik az erősségeink, és bízunk magunkban, az az önbizalmunkat is pozitív irányba befolyásolja.

3. Türelmesebbé tesz

Amikor kitűzünk magunk elé egy célt, és az elérendő célig vezető út során is hálásak tudunk lenni, akkor kitartóbbak leszünk. A hálás gondolat erőt ad, hogy a már eddig megtett lépéseinket értékeljük, és csináljuk végig, amit elterveztünk.

4. Segít jobb kapcsolatokat kialakítani

Ha hálásak vagyunk a környezetünkben élőkért, akkor a kapcsolataink is javulnak, jó irányba fejlődnek. Az által, hogy társunk, családunk, barátaink, ismerőseink jó tulajdonságait helyezzük előtérbe, az értékeire koncentrálunk. A rossz tulajdonságokat mellőzve pozitív irányba fog fejlődni kapcsolatunk, hiszen jobban el tudjuk fogadni a másikat, reakcióink megváltoznak mások irányába. Nem mellesleg, ilyenkor a kedvességet, a jót fogjuk vissza is kapni.

5. Elvonja a negatív gondolatokat életünkből

Amikor bizonytalanok vagyunk önmagunkban, feszültség keletkezik bennünk, mert egyből a lehető legrosszabb kimenetelre gondolunk, ami még nagyobb negatívitást szül. Amikor viszont hálásak vagyunk, bízunk a jobb történésben, akkor csökken bennünk a stressz és máris higgadtabb fejjel tudunk gondolkodni, jobban érezzük magunkat.

6. Segít a könnyebb elalvásban

Ha este úgy fekszünk le, hogy végiggondoljuk, hogy miért lehetünk hálásak, akkor ez a pozitív életerő nyugodtabbá, ellazultabbá tesz minket, ezáltal pihentetőbb alvásra számíthatunk.

Hogyan gyakorold a hálát?

journal-2617552_1920.jpg1. Vezessünk hálanaplót, melybe minden nap leírjuk, amiért hálásak lehetünk! Ez a módszer segít tudatosítani a jó dolgokat.

2. Ha nem szeretsz írni, beszéld meg társaddal, barátoddal, családtagoddal, hogy miért vagytok hálásak. Így egymást ösztönzitek, segítitek, hogy a pozitív gondolkodás felé forduljatok.

3. Fejezd ki a hálád valaki felé. Így őt is boldogabbá teheted, ez által és Téged is jó érzés tölt majd el! 

A hála megváltoztatja a rezgésünket, az energiánkat. Amikor az őszinte hálára hangolódunk, azonnal békét érzünk és mágnesként vonzzuk magunkhoz a jobb dolgokat. A lehető legtöbbször adj hálát, mind mentálisan, mind szóban. A béke veled kezdődik.(Mabel Katz)

Hálás vagyok, hogy elolvastad az írásomat! :) Következő cikksorozatomban (jövő hét szerdán) a pozitív gondolkodásról lesz szó. Velem tartasz?

Ha úgy érzed, hogy személyesen, saját életkörülményeidhez igazodva, könnyebben tudnád átformálni életszemléletedet, írj nekem az anyalelekegyensuly@gmail.com e-mail címre, life coachként segítek megtalálni a boldogságot az életedben. :) 

Előző cikkeimből ez is érdekelhet: 

Hogyan tudunk igazán boldogok lenni?

8 jó tanács a bölcsőde, óvoda kezdéshez

5 tipp a kikapcsolódáshoz

Hogyan legyen szuper nyaralásunk gyerekkel? – 5 jó tanács+ ajándék letölthető pakolós lista

Hogyan tudod feltölteni gyermeked szeretettankját?

Hogyan szeressünk, hogy azt a másik is érezze?

Mobilok töltőn, anyuka töltődik

Miben is segít egy anyacoach? 

Hogyan és miért lettem Anyacoach?

Kövess az Anyalélekegyensúly Facebook oldalamon, hogy minden friss bejegyzésemet lásd!

Kattints az alábbi ikonra: 

768px-facebook_home_logo_old_svg.png

 

 

Lépj be Nőilélekegyensúly csoportomba, ahol szeptembertől rengeteg hasznos, fejlődés érdekét szolgáló tartalmat teszek közzé, itt indulnak a kihívások, itt tudunk beszélgetni egymással. Csatlakozz, hogy Te is kiegyensúlyozott nő legyél! 

Kattints:

facebookgroup.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyalelekegyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr715063926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása