Coaching, kineziológia nőknek, anyáknak

Anyalélekegyensúly

Anyalélekegyensúly

Hogyan legyen szuper nyaralásunk gyerekkel? – 5 jó tanács+ ajándék letölthető pakolós lista

2019. július 23. - Anyalélekegyensúly

family-3400033_1920.jpgAmikor már gyerekkel nyaralunk,máshogy fog lezajlani egy nyaralás, mint azelőtt. Nem fogunk tudni órákat olvasgatni a strandon, ez inkább már egy aktív pihenés lesz, mint lazulós nyaralás. Viszont akkor hozhatjuk ki belőle a maximumot, ha azt a gyerekekhez igazítjuk, és olyan helyekre megyünk, olyan programokat választunk, amit ők is élveznek, meg persze mi is. :) Ha őket le tudjuk foglalni, és látjuk, hogy boldogok, mi is azok leszünk. Csak arra kell figyelni, hogy a napi rutint nagyjából megtartsuk és akkor a gyerekeknek se lesz gond, hogy új helyen vagyunk. Nézzük meg, hogy mire figyeljünk, hogy szuper nyaralásunk legyen gyerkőccel is!?

1.Tervezés

Itt a nyár, jó idő, utazás. Ha gyerekünk van, akkor sem kell feladnunk, hogy eljussunk nyaralni. Sőt! Az egész család feltöltődhet egy utazás által, legyen az csak pár nap egy apartmanban, egy gyerekbarát wellness szállodában, egy nyaralóban, vagy akár külföldön. Viszont egy ilyen utazást érdemes már jó előre megtervezni, ha csak egy hétvégére, vagy pár napra megyünk is. Ugyanis többünk igényeit kell figyelembe venni. Ha jól átgondolunk előre mindent, jobban fel tudunk készülni minden eshetőségre.Gondoljuk át előre, hogy mit csinálunk rossz idő esetén, mit nézünk meg a közelben, vagy milyen gyerekprogram van, amire szívesen elvinnénk a gyermekünket!? A kényelmes bepakoláshoz, hogy semmi se maradjon itthon, töltsd le az alábbi pakolós, ellenőrző utilistát: 

Letölthető pakolós utilista

2.Hogyan foglaljuk le a gyereket az utazás során?

 Az autózás a kisgyermekek számára általában izgalmas dolog, hiszen amikor kinéznek az ablakon, eléjük tárul az egész világ, és sok a látnivaló. Ha nem utaztok messzire, egy ideig vidáman elnézeget majd a lurkód. Ha hosszabb útra készültök, készülj gyerekzenével, amit be lehet kapcsolni, legyen nálunk kártya, foglalkoztató füzet, ha megunná az utazást, és nyűgösködni kezd. Jó ötlet néhány egyszerű játékkal előre készülni, pl: Figyelniük kell az utat, és feljegyezni, hogy hányszor látnak piros autót. A közös történetmesélés mindig nyerő, és bármelyik korosztály szívesen játssza. Valamelyik szülő elkezd egy történetet, majd néhány mondat után tovább passzolja a folytatást valakinek. Ebből jó nagy nevetések kerekedhetnek. Végszükség esetén jöhetnek a modern kor kütyüjei: a mesenézés laptopon, vagy a játék anya okostelefonján. 

3.Kit, mi tesz boldoggá?

 A gyereknek a lényeg, hogy valahol játszhasson, pancsolhasson, szaladgálhasson.Nekünk az, hogy mindenki jól érezze magát és legyen egy kis én időnk, nekünk is legyen töltődési lehetőségünk. Ezért olyan helyet válasszunk, ahol a gyerekeknek és felnőtteknek is van egyaránt szórakozási lehetősége. Több szállodában már vállalnak gyerekfelügyelet is, vagy vannak gyerekprogramok, ahol egy kicsit ott lehet hagyni őket és magunkra is tudunk időt fordítani. Sokaknál bevált lehet, ha nagyszülőkkel utaznak el, hogy akkor a szülőknek is lehessen kikapcsolódási lehetősége, míg a nagyszülő vigyáz az unokára. Vagy másik kisgyermekes családdal indulunk útnak, így a gyerkőcök eljátszanak majd egymással, és a felnőtteknek is lesz társaságuk, kikapcsolódási lehetőségük. Illetve felváltva is lehet rájuk vigyázni, ha a pár ketteseben is szeretne lenni.

4.Ne vállaljunk be mindent!

Nem árt ilyenkor levenni a vállunkról a terhet és ténylegesen a pihenésre fordítani, tehát, ha nem olyan helyre megyünk, ahol ellátást kapunk, akkor egy-egy napra beiktathatunk strandon ebédet, vagy egy éttermi ebédelést. Vagy csak egyszerű ebédet főzünk, hogy ne álljunk egész délelőtt a konyhában, miközben a család többi tagja jókedvűen szórakozik. Ha nyaralóba baráti társasággal, családdal megyünk és van lehetőség, akkor be lehet vetni a bográcsozást, sütögetést is, hiszen ilyenkor főzhetünk együtt a szabadban, vagy átadhatjuk a terepet a férfiaknak is. :) 

5.Kinek, mi tetszett?

Hazatérve beszéljük át, hogy kinek, mi volt a jó a pihenés során, hogy legközelebb is olyan helyre tervezzük a nyaralást, ahol mindenki feltöltődhet.  A nyaralásban az új élmények, a megszokottól való eltérés az, ami pihentet, feltölt mindenkit, és amik közelebb hozzák a családtagokat egymáshoz. A nyaralás csodaszép, emlékezetes élményeket teremt, amiket később öröm lesz felidézni, amik összekovácsolják a családot. Tapasztalatból mondom, hogy mi rengetegszer vesszük elő a nyaralásról készült képeket, amit újra és újra kéri a kislányunk, hogy nézzük meg, így elevenen él benne az élmény. Már 3-4 évesen is sok emlékük megmarad. Nem mellesleg, hogy nyaralás után hetekig arról beszél mindenkinek, hogy milyen jó volt a nyaralás, és hogy mennyi élménnyel gazdagodott.

Előző cikkeimből ez is érdekelhet: 

 

Hogyan tudod feltölteni gyermeked szeretettankját?

Hogyan szeressünk, hogy azt a másik is érezze?

Mobilok töltőn, anyuka töltődik

Miben is segít egy anyacoach? 

Hogyan és miért lettem Anyacoach?

Kövess az Anyalélekegyensúly Facebook oldalamon, hogy minden friss bejegyzésemet lásd!

Kattints az alábbi ikonra: 

768px-facebook_home_logo_old_svg.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyalelekegyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr5314970524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása