Coaching, kineziológia nőknek, anyáknak

Anyalélekegyensúly

Anyalélekegyensúly

Hogyan fejleszd gyermeked figyelmét? 1. rész

Okosító agytorna

2023. március 01. - Anyalélekegyensúly
Szeptember beköszöntével a gyerekeknek nem könnyű a nyári szabad játék után visszaállni az egy helyben ülésre és arra, hogy hosszabban koncentráljanak az tanórán elhangzottakra, feladatokra. Ebben szeretnék segíteni a szülőknek, gyerekeknek, mely gyakorlatok által könnyebben megy a gyerekeknek és a felnőtteknek is a koncentráció és a tanulás.

Ugyanis az okostó agytorna, Brain Gym a tanulási képességek javítására kidolgozott módszer.
Lényege, hogy a két agyfélteke közötti együttműködést összehangolja a különféle mozgásos gyakorlatokkal. Emellett a test energetikáját is felélénkíti. A tanulást blokkoló tényezők megkereshetők, tudatosíthatók és speciális gyakorlatokkal feloldhatók. A természetes tanulási folyamatok zavarai, blokkjai vagyis a tudatos vagy tudat alatti tanulási nehézségek, feszültségek elháríthatók a brain gym kineziológia módszerével.
Azokon a gyermekeken és felnőtteken is segít a módszer, akiknek eleve nehézségeik vannak a koncentrációs és emlékező képességeikkel. A módszer célja, hogy egyensúlyt teremtsen az ember pszichéjében, így őt a tanulás szempontjából optimális állapotba hozza. A kisgyermekek természetes módon, stresszmentesen és örömmel tanulnak. Ezt az állapotot lenne jó megőrizni, vagy visszaállítani.
boys-286245_1920.jpg
A gyakorlatok:
fokozzák az agy oxigénellátását,
javítják a tanulási teljesítményt
oldják a szorongást,
segítik a két agyfélteke együttműködését,
fejlesztik a koncentrációt

Észkapcsoló:
Egyik tenyerünket a köldökünkre fektetjük, másik kezünkkel masszírozzuk, körkörösen nyomkodjuk a kulcscsont alatt a szegycsont két oldalán található mélyedéseket. Legalább fél percig végezzük a gyakorlatot. Ez a gyakorlat segít abban, hogy agyunk minden területe bekapcsolódjon a gondolkodásba. Végezzük bármikor, amikor fáradtnak érezzük magunkat. Segít felkészülni a keresztbelendítés gyakorlatsorhoz is.

Keresztező mozgások
Közelítsük egymáshoz a jobb karunkat és a bal lábunkat, majd a bal karunkat és a jobb lábunkat. Ezt kb. 9-szer végezzük el felváltva. Aztán a testünk azonos oldalán lévő karunkat és lábunkat mozgassuk egyszerre, felváltva a bal és jobb oldalon, szintén 9-szer. Fogytassuk keresztezéssel 9-szer. Ezeket cserélgessük néhányszor, majd keresztezéssel fejezzük be. Ülő helyzetben is végezhetjük a gyakorlatot. Keresztezzük kezeinket, hol az egyik van felül, hol a másik. Közben a tenyerünkkel mindig érintjük az ellenkező irányú térdünket. A gyakorlat egyidejű együttműködésre készteti a két agyféltekét. Végezzük ezt a gyakorlatot, bármikor, amikor úgy érezzük, hogy az agyunk 2 oldala nem működik együtt, ez után újra összehangoltan fognak működni és könnyebben tudunk majd gondolkodni.

Gondolkodó sapka:
Gyengéden húzzuk meg és nyújtsuk ki mindkét fülünket fel-le sodorgatva. Ismételjük meg néhányszor. Ezzel sok energiapontot tudunk működésbe hozni, amik aztán az egész testtel összeköttetésben vannak. Kezdjük a fülek felső részénél, lassan haladjunk egészen a cimpákig. Amikor figyelmünk hallószerveinkre irányul, javul az információ hallás utáni befogadása. Ezen kívül néhány fontos akupunktúrás pontot is aktiválhatunk. Ha úgy érzzük, hogy nem hallunk meg mindent, amit hallani kellene, pedig tudjuk, hogy nincs baj a fülünkkel, akkor masszírozzuk meg őket. Akkor is hasznos lesz, ha nehezünkre esik valakit vagy valamit meghallgatni. Ezzel felhangoljuk füleinket.
children-studying-670663_1920.jpg

Szem-ébersztő:
Két pontot kell megdörzsölni fejünk hátsó részén, mindkettőt két ujjal. Nagyon könnyen megtalálhatjuk ezeket e pontokat. Az ujjunkkal rajzoljunk egy képzeletbeli vonalat kb. 5 cm-re a fülünktől hátrafelé. Az ujjainkkal egy csontot fogunk érezni. Most mozdítsuk az ujjunkat egy kicsit felfelé, ahol kis bemélyedést találunk. Ezt hívják szem-pontnak. Gyengéden dörzsöljük meg ezeket a pontokat és közben nézzünk egyenesen előre, egyenesen felfelé, egyenesen lefelé, balra, majd jobbra. A fejünket egész idő alatt tarsuk egyenesen. Ha úgy érezzük, hogy elfáradt a szemünk, nehezen olvasunk, homályosan látunk, pedig tudjuk, hogy általában nincs baj a látásunkkal, ezekkel a pontokkal segíthetünk szemünkön.

Pozitív pontok
A masszázs stresszhelyzetek előtt oldja a szorongást.
Ezek a pontok homlokunk középvonalán, hosszában, a haj és szemöldök közötti terület közepén húzódnak. Azt a területet masszírozzuk, ahol a homlok domborulata kezdődik. Addig végezzük a masszázst, míg kellemes érzést okoz.

A gyakorlatokat érdemes minden reggel, illetve tanulás előtt elvégezni, hogy könnyebben rá tudjunk hangolódni a tanulásra. Mindemellett fontos a megfelelő pihenés, alvás, szabadban lévő mozgás, játék. A gyakorlatok nem csak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is hatásosak.

Ha már kialakult a gyermekben a szorongás, stressz a tanulással kapcsolatban, érdemes ezt a blokkot, elakadást a kineziológia módszerével megkeresni, feloldani, hogy stresszmentesen, örömtelien tudjon tanulni a gyermek. Ezzel, illetve más stresszt okozó problémával kapcsolatban szívesen állok rendelkezésre. Az alábbi elérhetőségek egyikén várom a jelentkezéseket.

Szép napokat kíván:
Csombor-Budavári Bernadett
kineziológus, life coach, jógaoktató
komlex mozgásfejlesztő
www.anyalelekegyensuly.hu
https://www.facebook.com/anyalelekegyensuly
anyalelekegyensuly@gmail.com

A bejegyzés trackback címe:

https://anyalelekegyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr6218061500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása