Coaching, kineziológia nőknek, anyáknak

Anyalélekegyensúly

Anyalélekegyensúly

Hogyan hat a pozitív gondolkodás boldogságunkra?

3. rész

2019. szeptember 18. - Anyalélekegyensúly

A pozitív gondolkodás hozzáállás kérdése?

optimistic-1491087_1920.jpgSokat hallani manapság a pozitív gondolkodásról, arról, hogy ez által mennyi jót tudunk bevonzani életünkbe. De tényleg mindenki tudja, hogy ez az optimizmus mit is jelent valójában? Nem azt kell gondolni ez alatt, hogy egész nap csak mosolyogva lehet létezni, hanem inkább egy beállítódást, egy gondolkodásmódot jelent. Választhatunk a között, hogy minden nap boldogtalanul élünk, és a között, hogy boldogabbak leszünk. Ugyanis a pozitív gondolkodás elsősorban egy megoldásorientált hozzáállást jelent. Az által, hogy úgy gondolkodunk, hogy egy helyzetnek lehet más kimenetele is, ha közbe jön valami, mint ahogy mi elképzeltük, segít újratervezni a helyzeteket. Sokat segít, ha egy helyzetbe kerülünk, egyet hátralépünk, és úgy próbáljuk meg, külső személőként megnézni az adott problémát, majd annak megoldását keresni, megoldani, cselekedni, nem az adott problémán bosszankodni. Az optimista gondolkodás arra sarkal, hogy ne hagyjuk, hogy a külső körülményeink által sodródjon az életünk, hanem vegyük kezünkbe az irányítást és éljük úgy az életünket, ahogy mi szeretnénk!

„ Egy pesszimista minden lehetőségben meglátja a nehézséget, egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget” ( Winston Churchill)

Veled is megtörtént már az az eset, hogy reggel egy rossz álomból ébredtél fel és ez a rossz kép rányomta a bélyegét az egész napodra? Vagy ugyanúgy egy jó álom, boldogan indította a napodat? Ha volt már ilyenben részed, emlékszel is, hogy milyenek voltak ezek a napok? A rossz indítás után általában megtöbb rossz, a jó indítás után mégtöbb jó történik velünk. Ugyanis kutatások bizonyítják, hogy, amit gondolunk, képzelünk, úgy is érezzük magunkat. Ha valami jót elképzelünk, akkor az agyunkban, testünkben elindít egy boldogság kereső folyamatot, mely által a nap történései közben a jót vesszük észre. Beállítjuk magunkat a jóra, felfedezzük azokat a dolgokat is, ami mellett lehet, hogy máskor el is siklottunk volna. Főleg, ha ezek az elképzelések mellett még valami pozitív, megerősítő mondatokat is mondogatunk, mantrázunk magunkban, ami által erősítjük önbizalmunkat és javítjuk hangulatunkat is. Ugyanúgy, ha egy tervet készítünk magunknak (színes képekkel, konkrét jellemzőkkel), amit az adott időszakon belül meg szeretnénk valósítani, az agy elraktározza ezeket a képeket és elíndít minket a megvalósítás felé. Hiszen arra helyezi a fókuszt, a hangsúlyt. Tehát tervezzünk, írjuk le céljainkat és tegyük ki egy jól látható helyre!

Hogyan befolyásolja a gondolkodásunk az életünket?

fork-2115485_1920.jpgGondolom Ti is hallottatok már számos kísérletet arról, hogy a pozitív, vagy negatív gondolatok mennyire nagy befolyással lehetnek életünkre? Meg is tudjuk betegíteni magunkat a gondolataink által, de akár meggyógyítani is, sikeresek is tudunk lenni, de örök vesztesek is. Mind, mind attól függ, hogy mit gondolunk. Elég sok próbatétel van az életünkben, amikor jól jön az, hogy pozitívan gondolkodunk. Még most is elevenen él bennem az az emlék, amikor szóbeli érettségin azt mondogattam magamnak, hogy csak melyik tételt NE húzzam ki. Mondanom se kell, persze, hogy azt húztam. Akkor még nem tudtam, hogy a tagadást nem érzékeli az agy, mintha azt mondogattam volna, hogy igen, ez, az, ezt a tételt szeretném kihúzni. Ezek után már tudtam, hogy az egyetemen egy vizsgára úgy kell elmenni, hogy mi az, a tétel, amiről beszélni szeretnék. :) Elég sokszor be is jött. Ti is fel tudtok eleveníteni egy-egy példát az életetekből, amit nagyon el szeretettek volna érni, vagy, amit nagyon erősen szugeráltatok, hogy sikerüljön, és az valóra is vált? Ezek olyan jó érzések, ugye? Bizonyára történt már veletek is olyan, hogy valakire gondoltatok, hogy nagyon szeretnétek vele beszélni, vagy találkozni, és utána nem sokkal később megcsörrent a telefon, vagy összetalálkoztatok? Számos pozitív és negatív példát fel tudnánk hozni, hogy egyes helyzetekben, hogyan segített, vagy rontott helyzetünkön a gondolkodásunk. Gondolkodásunk megváltoztatásával könnyebbé tehetjük a nehézségeket is! Gondoljuk át, hogy mik azok a nehézségek, amik utunkba állnak, hogyan tudnánk ezeket a gondolatokat, vagy feladatokat megoldani? Mit akar üzenni, mire akarhat tanítani ez a nehézség? Hiszen több esetben az sem véletlen, ha megbetegszünk, fáj valamink. Mivel a rossz gondolatok, magunkba beszélt frusztrációk, elfolytások, ki nem mondott szavak, mind jeleznek az agynak, ami testi tünetek formájában jelez nekünk. Akár csak azt, hogy pihenésre van szükségünk, vagy lassítsunk, vagy mondjuk ki gondolatainkat…stb…minden test által jelzett tünetnek meg van a maga lelki azonosulása.

Gondolkodjunk pozitívan!

positive-725842_1920.jpgA magunkba vetett bizalom is gondolkodásunk kérdése! Merjük bízni magunkban, a női energiáinkban, intuícióinkban, abban, hogy elég jó nők, anyák, társak, munkaerő lehetünk! Mind csak abban áll, hogy mit gondolunk magunkról, mennyire tudjuk szeretni, elfogadni magunkat és ez által mit sugárzunk a környezetünk felé. Ha magunkban állandó kétségek, félelmek, rossz gondolatok vannak, akkor, hogyan legyen környezetünk kellemes, jó? Van, akinek az is elég, hogy tudatosan figyeljen gondolataira, és megtanulja, hogy hogyan lehet a negatív gondolatokat elkerülni. Valakinek az segít, ha pozitív megerősítéseket mondogat magában, valakinek pedig az kell, hogy ezt át tudja beszélni valakivel. Legyen ez bárki környezetünkben. Viszont, ha azt tapasztalod, hogy minden igyekezeted ellenére jön egy negatív hullám, akkor nem kell ennek ellenállni, elfolytani, hanem megélni, kiadni az érzéseinket, kibeszélni, kiírni magunkból és közben tudd, hogy ez csak egy hullám, ami jött, de el is megy, ez is elmúlik.

Az optimizmus tanulható! Íme néhány módszer: 

  1. Kezdjük napunkat a jóra hangolva! Fókuszáljunk a jóra, képzeljük el, vizualizáljunk!
  2. Írjuk le céljainkat és ezekhez a célokhoz vezető lépéseket! Képzeljük el, hogy milyen lenne, ha ezeket el tudnánk érni!? Tegyük ki jó látható helyre.
  3. Írjunk magunkról pozitív jellemzőket, amik bátorítanak utunk során! Tegyünk ki pozitív, bátorító üzeneteket, ami gyakran szem előtt vannak.
  4. Minden esemény tanít számunkra valamit! Vegyük észre, hogy az adott eseményből mit tanulhatunk!?
  5. Ha egy negatív gondolat létrejön benned, helyettesítsük azt egy pozitívval!
  6. Nevessünk! :)

"Az öröm további örömöket vonz. A boldogság több boldogságot. A békesség több békét. A hála több hálát. A jóság több jóságot. A szeretet több szeretetet. Ez belső munka. Nem kell mást tenned világod megváltoztatásához, mint hogy megváltoztatod, amit odabent érzel.”

Rhonda Byrne

Higgyétek el, hogy minden az életünkben megváloztatható, csak akaraterő és hozzáállás kérdése! Váltsunk gondolkodást és változni fog az életünk is! Cikksorozatom végén (lentebb találjátok az előző részeket) rá fogtok jönni, hogy miért is fontosak ezek az alapok? Ugyanis az életben a gondolkodásunk, az élethez való hozzáállásunk, boldogságunk az alap mozgatórugó. Ha ez nincs rendben, akkor minden más is borul, mint a kártyavár. A cikksorozatom végén elindítok egy 21 napos kihívást, melyben minden nap, konkrét gyakorlatokkal segítek majd mindenkit, hogy saját maga elérhesse a boldogságát! Lépj be Nőilélekegyensúly csoportomba, ahol rengeteg hasznos, fejlődés érdekét szolgáló tartalmat teszek közzé, itt indulnak a kihívások, itt tudunk beszélgetni egymással. Csatlakozz, hogy Te is kiegyensúlyozott nő legyél! 

Kattints:

facebookgroup.jpg

 

 

Cikksorozatom következő fontos állomása a „szokjunk le a rágódásról, összehasonlításról”. Várjátok már? Érdekes lesz! Tartsatok velem!

Kövess az Anyalélekegyensúly Facebook oldalamon, hogy minden friss bejegyzésemet lásd! Kattints az alábbi ikonra: 

768px-facebook_home_logo_old_svg.png

 

 

Előző cikkeimből ez is érdekelhet: 

Hogyan hat a hála boldogságunkra?

Hogyan tudunk igazán boldogok lenni?

8 jó tanács a bölcsőde, óvoda kezdéshez

5 tipp a kikapcsolódáshoz

Hogyan legyen szuper nyaralásunk gyerekkel? – 5 jó tanács+ ajándék letölthető pakolós lista

Hogyan tudod feltölteni gyermeked szeretettankját?

Hogyan szeressünk, hogy azt a másik is érezze?

Mobilok töltőn, anyuka töltődik

Miben is segít egy anyacoach? 

Hogyan és miért lettem Anyacoach?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://anyalelekegyensuly.blog.hu/api/trackback/id/tr9115116934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.09.19. 10:33:29

@moloy:

A hiteles ember mindig optimista, hosszú távot illetően. A liberalizmus esik, a helyzet javul.
süti beállítások módosítása